Despre Consiliile de administratie-3

Am ramas cu senzatia ca toti potentialii cititori au inteles cum e cu OUG 109…adica ceva ce chiar nu e pentru noi, desi pare mishto…ziceam cum ca noi, romanii, am gasit smecheria de valorificare in interes personal a prevederilor respectivei ordonante. Pai haideti sa analizam cate ceva: in urma alegerilor locale din 2012, in Turda s-a constituit super-alianta PSD-PNL-PC-PPDD…chestii stiute…s-a intocmit un super-protocol care la randul sau a fost publicat in presa, bla, bla…am fost semnatar, deci sunt autorizat a vorbi despre el. Se prevedea acolo concret, printre altele, cum ca DG la CAA va fi C. Matei…doar ca postul era ocupat de catre A. Sabau, prin OUG 109, cum altfel. No nacaz!

Desi eu prezentasem in sedintele de alianta ca respectivul Sabau nu accesase integral sumele contractate de la UE (fata de valoarea proiectului de cca 297 milioane lei, acesta se incheiase la cca 217 milioane lei, deci mai putin cu vreo 8o milioane lei, adica cca 20 milioane euro), deci se putea foarte simplu o revocare din motive imputabile, Matei a luat-o pe cont propriu…aparent doar. Pe cale de consecinta, se produc urmatoarele actiuni: in martie 2013, se revalideaza contractul de mandat al lui Sabau, in litera OUG 109, desigur, ca sa se prevada ca in cazul unei revocari fara motiv se vor plati salariile pentru intreg mandatul de 4 ani…iar in iulie 2013, acelasi CA il revoca fara motive imputabile pe Sabau si il numeste pe Matei. Adica mai pe sleau spus, acelasi CA care il revalideaza pe Sabau il revoca apoi cica fara motiv 3 luni mai tarziu si…ii plateste salariile pe urmatorii 4 ani!!! Tot acelasi CA, al lui Stefanie desigur, ii numeste DG pe presedintele PSD Turda, adica “dusmanul” Matei si presedinte al CA pe presedintele PSD Campia Turzii, adica “dusmanul” P. Pop. Hai ca-i tare, nu?

Chestiunea e prezentata foarte pe scurt…ea are totusi o multitudine de subtilitati…nu le-am prezentat pentru o intelegere facila…pot insa prezenta toate actele doveditoare a cele expuse…toate au existat candva pe site-ul CAA.

Haideti sa facem o mica sinteza: Comunitatea locala a pierdut cca 80 milioane de lei in conditiile in care responsabilii cu pierderea si respectiv ascunderea ei tocmai au incasat respectiv platit echivalentul veniturilor DG pentru perioada iulie 2013-martie 2017. Asta doar pe termen scurt, ca pe termen mediu si lung…ramane pentru alta data!

Poate ar mai fi o nuanta: respectivul Sabau nu era o asa de mare personalitate politica locala incat sa i se faca o asa alocare smechereasca, la limita legii, de cateva miliarde bune…nu pot sustine cu documente impartirea in trei a sumei, pot doar sa mentionez ca ar fi in logica evenimentelor.

Si, o concluzie despre membrii CA: tocmai v-am prezentat cum acestia au fost obligati de “jupan”-ul lor ca la diferenta de cateva luni sa decida lucruri total contradictorii, basca riscul de a suporta o potentiala imputare a sumelor acordate, in opinia mea, total ilegal. Habar n-am ce o fi zis Curtea de Conturi despre chestiune…poate fi unul dintre motivele pentru care raportul aferent nu s-a discutat in consiliul local. Deci: iata de ce e asa de mare lupta pentru a avea majoritate atat in CL cat si in CA-urile societatilor din coordonare…OUG 109 a fost inventata la fix!